MG ZS EV – lågpris-SUV med 44 mils räckvidd

MG ZS EV – lågpris-SUV med 44 mils räckvidd

Lästid: 2 min

MG ZS EV är stekhet i och med kombinationen 44 mils räckvidd och ett pris som slår det mesta. En av de mest spännande elbilarna just nu är definitivt värd en provkörning.

När MG nyligen uppdaterade sin elbils-SUV tog de i rejält eftersom det förbättrade batteriet har ökat räckvidden från drygt 25 mil till 44 mil på en laddning. Det som gör det hela extra intressant är att grundpriset på 389 900 kronor plötsligt ger fler elbilssugna möjlighet att slå till på en elbils-SUV.   

Att MG ZS EV nu går att ladda med 3-fas 11 kW ger snabbare laddning än den tidigare lösningen. När det är mer bråttom går det att snabbladda bilen. Ett tomt batteri kan laddas till 80 procent av batteriets kapacitet på 40 minuter med en snabbladdare som har 92 kW.

MG ZS EV har även ny design, både in- och utvändigt. Något som gör en modern bil lite tuffare och lite snyggare. Bilen finns med två olika utrustningsnivåer: Comfort och Luxury, där Luxury med sin mer påkostade utrustning med mera kostar omkring 420 000 kronor (30 000 kronor mer än Comfort). Det som sticker ut i den lyxigare utrustningen är en 360-graders kamera och ett panoramasoltak. Du som tycker att det är extra viktigt med bra ljud ska satsa på Luxurymodellen, som har sex högtalare, alltså två fler än Comfortvarianten. 

Infotainmentsystemet har också uppdaterats med en 10-tums skärm, något som inte satt i den förra varianten av ZS EV. Instrumenteringen är designad för att det ska vara enkelt att navigera på pekskärmen. Även MG har sett till att det går att ansluta mobiltelefonen till bilen. Använd de appar du vill, vare sig du har en iPhone eller android. Bilen har också trådlös laddning för mobiltelefoner. 

Utrymmet i kupén är luftigt och som tillval kan du välja säten med konstläder (Luxury). 

Bilen har också många säkerhetsfunktioner, som till exempel Lane Keep Assistance, Blind Spot och autobroms. Sex krockkuddar skyddar förare och passagerare. Flera kameror och sensorer når utanför ditt synfält och ger säkrare körning.

FAKTA MG ZS EV
Grundpris: 389 990 kr
Vikt: 1 620 kg
Toppfart: 175 km/ h
Batteri/ räckvidd: 72 kWh/ 440 km
Motor: 156 hk
Snabbladdning: Ja, 30 min. 30-80% laddat batteri (92 kW)
Versioner: Comfort/ Luxury
Dragvikt: 500 kg