Möt våren i en ny bil – finansiera med Coop Privatlån

Möt våren i en ny bil – finansiera med Coop Privatlån

Lästid: 4 min

Dags att byta bil, eller äntligen skaffa den där pärlan du drömt om och behöver hjälp med finansieringen? Då erbjuder Coop Privatlån schyssta villkor och du kan låna från 15 000 till 500 000 kronor. Du får svar på din ansökan direkt och pengarna är på kontot inom 1–2 bankdagar från att lånet beviljas.

Att sätta sig i en ny bil är alltid trevligt och ger en härlig, lyxig känsla. Detta oavsett om det är en helt ny bil, bättre begagnad eller den där veteranbilen du länge fantiserat om.

Den ekonomiskt sinnade vet att det inte är optimalt att köpa en helt ny bil. Värdeminskningen är hög, de första tre åren. Men en bil som är 4–6 år är ofta en bättre affär. Bilen är inte så gammal att den kräver en massa reparationer och värdefallet har planat ut.

Att köpa en allt för gammal bil är inte alls bra, ur ekonomisk synpunkt. Sannolikheten för fel och slitage ökar, vilket kan innebära kostsamma reparationer. Det låga inköpspriset är lockande, men bara förnuftigt så länge inget går sönder – och hur vet man det?

Att köpa en väldigt billig bil kan därför bli en ekonomisk nitlott, om man har otur. Då är det bättre att rikta in sig på relativt nya bilar, 3–6 år gamla, som kan rulla flera år utan att något ”dyrt” händer.

Men vad gör man om plånboken inte har något utrymme för en nyare bil, hur förnuftigt det än är? En bättre, nyare bil kostar mer och då behövs finansiering. Det kan du få med Coop Privatlån.

Ansökan om Coop Privatlån är enkel att fylla i och efter att den blivit beviljad finns pengarna på ditt konto inom två bankdagar. Du kan låna mellan 15 000 och 500 000 kronor.

Ansök om lån till bil med Coop Privatlån. 

Låneräntan är individuell

En av många fördelar med Coop Privatlån är att låneräntan sätts individuellt. Den ränta du får gäller för bara dig och baseras på de uppgifter som du anger i ansökan och den kreditprövning som genomförs.

En av dessa viktiga fördelar är att du som Coop-medlem får en procentenhet lägre ränta, jämfört med de som inte är medlemmar. Coop Privatlån har alltid noll kronor i uppläggningsavgift när du ansöker via coop.se.

Varje procentenhet lägre ränta är viktigt för en minskad månadskostnad. Är ni två som ansöker om Coop Privatlån sätts räntan i förhållande till er gemensamma ekonomi. Det innebär i många fall att möjligheten till ett beviljat lån ökar och att räntan blir lägre. Båda personerna ansvarar för att lånet betalas tillbaka.

Testa låneindikatorn och se hur mycket du kan låna

Att ta lån kan kännas obekant för en del men för att förenkla processen har Coop Privatlån en ”Låneindikator”. Det är ett verktyg som är lätt att förstå där man fyller i några uppgifter om sin ekonomi för att direkt se hur mycket pengar man kan låna.

Du kan använda Coop Låneindikator utan att någon kreditupplysning sker. 

Jag vill testa Låneindikatorn och se hur mycket jag kan låna. 

Ansökan är enkel

När du letar drömbil gäller det att ha tur och vara snabb. En annons kan dyka upp när som helst och några timmar senare är tillfället borta.

Ska du köpa den där speciella bilen, ny eller lite äldre, gäller det att ha pengarna redo. Det kan du få genom att skicka in en ansökan till Coop Privatlån. Du kan ansöka om lån på 15 000–500 000 kr och du väljer själv vilken återbetalningstid du vill ha som kan vara på 2–15 år. 

Att ansöka om Coop Privatlån är enkelt och de flesta kan göra det. Men det finns några krav:

  • Samtliga sökande är minst 20 år
  • Ingen av de sökande har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
  • En sökande har en fast inkomst på lägst 20 000 kr/månad
  • En sökande har en tillsvidareanställning, har varit egen företagare i minst två år eller är pensionär
  • En sökande ska ha varit folkbokförd i Sverige under minst 3 år
  • Lånebelopp över 350 000 kronor kräver en medsökande

När ni (eller du) har skickat in låneansökan avslutas det med att du signerar med BankID. Från att lånet beviljats tar det 1–2 bankdagar innan pengarna finns inne på bankkontot.

Enklaste sättet att betala av lånet är med autogiro. Ni kan låna upp till 500 000 kronor. Maxbeloppet för en person är 350 000 kronor.

Ansök om lån till bil med Coop Privatlån. 

Räkneexempel för Coop Privatlån

Vid 4,20 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 4,84 % för ett annuitetslån på 80 000 kr med 7 års återbetalningstid med tot. 84 återbetalningar, 0 kr i uppläggningsavgift och 20 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 94 281 kr och månadskostnaden 1 132 kr. Individuell ränta 3,70 %-9,90 % (effektiv ränta 3,76 %-13,43%). Kreditgivare MedMera Bank AB (2021-11-17)