Renault Mégane E-TECH Electric

Renault Mégane E-TECH Electric

Lästid: 2 min

Eldrivna modellen av Renault Mégane är en bil att se fram emot. Mégane E-TECH släpps våren 2022 och kommer att finnas med två batteripaket – 40 kWh med 30 mils räckvidd och 60 kWh med 47 mils räckvidd.

Det första som dök upp i huvudet när Renault Mégane E-TECH Electric nyligen premiärvisades är modern elbilsdesign – både utvändigt och invändigt. Imponerande nog, har Mégane E-TECH Electric, mer utrymme invändigt än nuvarande Mégane, trots att den är kortare än den modellen. Förklaringen till det är Renaults nya plattform, som helt enkelt ger mer utrymme.

Plattformen är utvecklad för Renaults framtida elbilar och anpassad för att bygga bilar som är knappt fem meter långa med plats för större batteripaket.

Mégane E-TECH Electric har en nyutvecklad elmotor med lägre vikt än motorn som sitter i Renaults storsäljare Zoe. Du som vill kunna köra lite längre utan att behöva bry dig om att ladda kommer antagligen välja det större batteripaketet på 60 kWh, som sitter i den första modellen av Mégane E-TECH Electric. Räckvidden med det batteriet är 47 mil på en laddning vid blandad körning och 30 mil på motorväg i 130 kilometer per timme.

Det mindre batteriet är på 40 kWh och Renault anger räckvidden till 30 mil vid blandad körning.

Bilens multimediasystem har en rad digitala förarstöd som imponerar på den 24-tums stora skärmen. Systemet har Qualcomm Snapdragon -processor 4K, utvecklat av Google och är baserat på Andriod Automotive OS, som innehåller Google Maps, Google Play Apps, Google Assistant och en elektrisk ruttplanerare. Allt är röststyrt.

Elbilen har också ett imponerande ljud med ett system från Harmann Kardon. I övrigt har bilen hög nivå på säkerheten. Renault Megane E-TECH Electric lanseras till våren 2022 i Sverige. När detta skrivs i oktober 2021 är priserna ännu inte fastställda.

FAKTA Renault Mégane E-TECH Electric
Grundpris: Ej fastställt.
Växellåda: Aut.
Batteri/ räckvidd:
Stort batteri 60 kWh: 47 mil.
Litet batteri 40 kWh: 30 mil.
Motor:
Stor motor: 160 kW/ 218 hk/ 300 Nm.
Liten motor: 96 kW/130 hk/ 250 Nm.
Strömförbrukning/ mil: i.u.
Snabbladdning: Ja, 30 min. upp till 80% laddat (160 kW)