Godkänd Bilverkstad – en del av Autoexpertens hållbarhetsarbete

Godkänd Bilverkstad – en del av Autoexpertens hållbarhetsarbete

Lästid: 2 min

Godkänd Bilverkstad är en kvalitetsstandard för alla Sveriges verkstäder. Syftet är att säkerställa att de lagar, förordningar och krav som verksamheten ställs efterlevs.

Oberoende tredje part är kravställare

Den största skillnaden mellan Godkänd Bilverkstad och andra kvalitetsstämplar inom verkstadsbranschen är att ett godkännande enligt standarden endast kan utfärdas av en oberoende tredje part. Att vara en Godkänd Bilverkstad innebär att alla verkstäder följer de lagar, förordningar och krav inom miljö och säkerhet som branschen kräver. 

Autoexpertens paraplycertifiering

Autoexperten som kedja tillsammans med alla verkstäder är paraplycertifierade enligt Godkänd Bilverkstad. Vilket innebär att de är certifierade både centralt och hos verkstäder. Det innebär att certifieringen och kontroller sker centralt, istället för på plats hos cirka 360 verkstäder runt om i landet. Detta har de lyckats kunna åstadkomma genom det goda samarbete med alla verkstäder och den tillit som finns inom kedjan. Det gör även att verkstadsägare, tekniker och mekaniker kan lägga mer tid på att hjälpa kunder och deras bilar, istället för att sitta med administration.

Och, absolut viktigast, så är kunderna över lag väldigt nöjda. På den oberoende jämförelsetjänsten Trustpilot får de om inte annat – av totalt nästan 5 000 omdömen – det väldigt höga genomsnittsbetyget 4,6. Vilket är högre än konkurrenterna och ytterligare ett bevis på att de tar sin uppgift som verkstadskedja på absolut största allvar.

När man lämnar in sin bil till en av den stadigt växande kedjans alla verkstäder ska man som bilägare vara helt säker på att man får den hjälp man vill ha och behöver. 

Autoexperten reparerar och servar alltid alla bilar på ett fackmannamässigt sätt enligt tillverkarens instruktioner, något som innebär att man behåller sin nybilsgaranti om en sådan finns kvar. Man lämnar dessutom alltid tre års funktionsgaranti på alla reservdelar.

Vad innebär det för dig som kund?

Autoexperten blir bättre på frågor som rör kvalitet, miljö och säkerhet. Samtidigt som att du ska känna pålitlighet, tydlighet och säkerhet när du lämnar in bilen till en godkänd bilverkstad hos Autoexperten.

  • Pålitlighet: Bygger på god service och kompetens i att utföra arbetet. Lagar, regler och rekommendationer som råder inom branschen efterlevs.
  • Tydlighet: Du får alltid information om vad som ingår i priset och genomgång av det arbete som utförts. Du får alltid ett fysiskt eller digitalt nyckelkvitto.
  • Säkerhet: Det finns tydliga rutiner och försäkringar för din bil. Det finns ett stort ansvar som främjar en hälsosam arbetsplats och ansvar för miljöpåverkan.

Besök Autoexperten idag för att boka din service – för din säkerhet och bilens livslängd. Läs mer och boka tid här.